Ați ajuns la concluzia că ar fi bine să vă faceți site-ul în wordpress și vă gândiți cum alegeți tema. Dacă-mi îngăduiți, am să vă dau câteva sfaturi, am să vă explic pe scurt diferențele dintre temele wordpress. Opinia mea este că indiferent dacă sunteți la început sau sunteți un utilizator experimentat, puteți folosi fără probleme o temă free.
După ce v-ați instalat wordpress-ul o să remarcați că acesta vine cu o temă implicită. Eu nu știu dacă realizatorii se gândesc la un anumit tip de site cu tema respectivă. Nici nu are importanță ce cred eu. Dar, de cele mai multe ori, ea are un design care nemulțumește. Și veți dori să o schimbați.
Schimbarea template-ului. Web design free sau premium?
Schimbarea temei nu prezintă nicio dificultate. Trebuie doar să intrați în meniul respectiv o încărcați și o activați.
Aproape orice temă alegeți veți observa la un moment dat că la anumite facilități ale acesteia nu aveți acces. Decât dacă faceți un upgrade. Înțelegeți deci că toți creatorii de teme, care sunt de fapt designerii web propriu-ziși lansează o temă pe care o puteți testa și folosi. Apoi, dacă vreți mai mult, plătiți o temă pro sau premium.
Puteți cumpăra și teme de pe portaluri și magazine online. Mai multe detalii aflați la linkul Web design: estetica și template.
Permiteți-mi să vă atrag atenția asupra unui aspect. Puteți folosi o temă free sau una pe care să dați o mulțime de bani. Nu acestea vă vor aduce succesul, nu partea de design web, ca să spun așa. Succesul site-ului dvs va fi dat de felul în care este optimizat site-ul. Adică de SEO. (De ce să investești în SEO. Promovarea site-urilor de afaceri)
Adică poți să ai cel mai „șmecher” site dacă nu-l găsește nimeni! Pentru promovare nu este primordială partea de design. Partea estetică adică…
Mai important este ca site-ul să fie găsit înaintea concurenței. Aveți șanse mai mari de a vinde ceva. Chiar dacă rivalii dvs au un site al cărui design vi se pare dvs că e mai reușit.
Free vs premium
Cred că ideile de mai jos vă vor ajuta să alegeți.
- Alegeți o temă free dacă nu doriți să investiți foarte mult în site. Deși, dacă stăm să ne gândim bine, un design complet costă în medie 50 de euro. Nu mi se pare o sumă mare… Mai ales dacă vreți să scoateți bani din site-ul dvs.
- Un template free are mai puține posibilități de reglare. De customizare cum se spune… Adică, de exemplu, dacă vreți să schimbați culoarea link-urilor, s-ar putea să nu aveți această opțiune decât în tema premium. Vreți să apară ceva în fiecare articol, de exemplu un anumit widget (o piesă)… s-ar putea să nu meargă. Apoi, mai sunt anumite widgeturi care nu sunt disponibile decât în tema premium.
- Dacă aveți de gând să vă personalizați puternic tema, nu doar partea de web design ci și cea de SEO, vă sugerez să deprindeți noțiuni de HTML și/sau PHP. Nu este foarte greu, nu trebuie să deveniți doctor. Dar să știți cum se modifică o culoare, o mărime de literă, chestiuni de acest gen. Unde se introduce un script…
Cum obții template-uri, scripturi, website-uri premium pe gratis
Eu cred că zgârcenia nu are ce căuta într-o chestiune de care depinde succesul unui site. Ați putea da o sumă modică pe un template premium și ați scăpat de grija pe partea de design web. În plus, un avantaj de care foarte puțini sunt conștienți este descris mai jos. Trec peste partea că template-ul dvs este complet personalizabil.
Atunci când cumpărați un șablon, magazinul respectiv vă va trimite mereu oferte. Unele înseamnă reduceri de prețuri, altele sunt chiar gratuități. Primiți fonturi, imagini, scripturi, pluginuri și șabloane pentru site-uri. Adică web design pentru HTML sau wordpress. Trebuie doar să le descărcați.
Sunt absolut sigur că vă veți plictisi la un moment dat de felul cum arată site-ul dvs, iar când se întâmplă asta este bine să știți de unde începeți.
Ce înseamnă tema copil la un șablon de wordpress
Am remarcat că puțini înțeleg cu adevărat ce înseamnă tema copil. Îmi propun să explic asta într-un articol viitor. Acum ar trebui să știți că tema copil este aceea pe care o personalizați pe gustul dvs dintr-o alta. Indiferent că tema de bază este free sau premium.
Deci, dacă personalizați un template o faceți pentru a obține un design web propriu. Vă avertizez însă că pentru a avea propria temă, va trebui să aveți noțiuni mai avansate. Nu începeți dacă nu stăpâniți CSS, HTML, PHP și transferul fișierelor prin FTP.
Dacă ați instalat o temă și îi modificați aspectul altfel decât printr-un plugin special, veți observa că la orice actualizare a temei de bază modificările dvs vor dispărea. În acest caz, ca să rămână aspectul pe care l-ați dorit, deci un design propriu al întregului website, se folosește tema copil. Astfel, orice update al temei de bază nu va influența modificările dvs.
Desigur că unele modificări se pot face cu pluginuri. Însă orice script în plus vă încarcă site-ul și uneori chiar nu merită. Adică de cele mai multe ori. Tema copil este primul dvs pas spre a fi un mic web designer!
Template-urile free nu sunt inferioare tehnic
Versiunile acelea de pe portalul de wordpress nu sunt cu nimic inferioare tehnic. Mai mult, fiind supuse uzului general, autorii primesc în permanență sugestii despre îmbunătățirea lor. Dacă există un „bug” acesta va fi semnalat de către utilizatori. Astfel, programatorul va ști întotdeauna ce corecție să aducă.
Așadar, dacă mă întrebați pe mine, eu vă recomand cu toată căldura să începeți cu o temă de pe portalul wordpress. Sunt foarte bune. Eu am început cu template-uri de la Theme Zee. Tot încercând să le modific, să le ajustez, am înțeles ce înseamnă să faci design web cu wordpress.
» Diferența dintre tema wordpress free și cea premium
Dezavantajul unui template gratuit
Marea diferență dintre un șablon premium și unul free, indiferent dacă este vorba de unul in HTML sau wordpress este consultanța. Adică dacă ceva nu merge bine nu ai pe cine să întrebi. Un template primit pe gratis nu vine decât rareori însoțit de un program de asistență tehnică.
În general, atunci când cumpărați un template aveți asistență timp de un an de zile. Mai mult, beneficiați de actualizări pe toată perioada respectivă. La șabloanele gratuite nu aveți asistență. Deci, acesta ar fi marele necaz cu temele free.
Iar ca o concluzie, dacă sunteți la început de drum în chestiunile acestea de administrare și design al paginilor web, eu vă sugerez să experimentați cât mai mult. Faceți copii de siguranță pentru site și jucați-vă. Doar așa veți dobândi experiență.